Kalligraferen

Op instagram zag ik hele mooie voorbeelden van handlettering voorbij komen en ben me daar in gaan verdiepen. Vroeger deed ik al aan kalligrafie, maar ben er mee gestopt. De letters die ik toen schreef waren de klassieke letters en dat was voor mij een beetje te stijfjes. Je kan je daar niet echt in uitleven. De letters moesten precies tussen lijntjes en de juiste breedte hebben. Dat was voor mij een hele opgaven. Ik ben meer van het losse handschrift en meer van het ronde lettertype. Zoals met alles, ik hou van rond, waarom dat weet ik niet. En ik doodle altijd bloemetjes.

Dus toen ik die foto’s voorbij zag komen ben ik gaan kijken wat voor stiften er werden gebruikt, wat voor papier en nog meer. Dol enthousiast werd ik ervan en heb meteen een aantal stiften aangeschaft en ben gaan proberen.

Nu doe ik mee aan #letteritseptember op instagram. Iedere dag krijg je een quote en daar mag je iets moois van maken.

Dus voor 6 september is dit het resultaat. Ik heb er lol in ook al is het niet perfect en de quote spreekt me aan.

Ben je ook enthousiast geworden dan moet je eens op instagram kijken bij @Cre8tivesun, zij maakt hele mooie voorbeelden. Ben benieuwd wat zij van deze quote gaat maken.

IMG_3478

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.